Een elektronische factuur (e-factuur) is een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd.

De mogelijkheden om een e-factuur te sturen aan de Rijksoverheid.

Via online portals

Heeft u geen eigen boekhoudpakket of softwarepakken? Verstuurt u ongeveer vijf facturen per maand en heeft u geen bezwaar tegen handmatige invoer? Wilt u e-facturen op een makkelijk en veilige manier versturen naar de Rijksoverheid? Bekijk dan de mogelijkheden op Get Simplerinvoicing. Deze portals bieden een hoge gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met en snelle service.

Via het e-factuurportaal van de Rijksoverheid

Verstuurt u ongeveer vijf facturen per maand en heeft u geen bezwaar tegen handmatige invoer? U verstuurt alleen e-facturen naar de Rijksoverheid? Dan is het e-factuurportaal van de Rijksoverheid ook een optie. Meer informatie over het e-factuurportaal van de Rijksoverheid vindt u op de website van Logius.

Via eigen boekhoudpakket of Softwarepakket

Wilt u naast het Rijk ook e-factureren naar andere partijen? Wilt u grote en kleine aantallen versturen? Dan is een aansluiting op Simplerinvoicing iets voor u. De facturen hoeft u niet handmatig in te voeren, want het proces is volledig geautomatiseerd. Meer informatie over e-factureren vindt u op de website van Simplerinvoicing.

Via Digipoort

Via Digipoort zijn er twee mogelijkheden:

  • een rechtstreekse koppeling met Digipoort is handig voor het versturen van grote aantallen. Het e-facturatieproces is volledig geautomatiseerd.
  • een dienstverlener neemt het u het werk uit handen. Het is geschikt voor het versturen van middelgrote en grote aantallen. Ook hier is het e-facturatieproces geautomatiseerd.